
Suna acum
0787.546.885/?php echo wp_kses_post(univarsal_set($options, 'phone')); ?>
Trimite e-mail
office@nbtraduceri.ro
Cand vrei sa achizitionezi o masina noua sau second hand din Germania sau din alta tara, prima cautare pe Internet este, inevitabil, acte inmatriculare auto. Iar primul pas este sa treci pe la Serviciul de Inmatriculari. Practic asa se stabileste cine este proprietarul de drept al masinii
Dosarul auto include o serie de documente obligatorii fara de care nu se poate face inmatricularea auto, cum ar fi asigurarea RCA, spre exemplu.
Imediat ce ai achizitionat o masina din strainatate, iti recomandam sa faci o programare la Registrul Auto Roman. Actele necesare la R.A.R. sunt:
De la R.A.R. vei primi, apoi, actele de identificare a masinii:
Urmeaza completarea fisei de inmatriculare auto si cererea de inmatriculare. Aceste documente vor contine datele personale de identificare si pe cele ale masinii.
De asemenea este necesara traducerea autorizata pentru cartea masinii si contracul de vanzare-cumparare sau factura. O astfel de procedura se face la un birou de traduceri autorizate, documente traduse vor avea intre 3 si 5 pagini, iar traducerile se pot ridica in aceeasi zi, in regim de urgenta. Cele mai utilizate limbi straine pentru actele auto de provenienta straina sunt: germana, franceza, olandeza, bulgara.
Daca intentionezi sa inmatriculezi o masina second hand, insa nu esti inregistrat in Romania ca platitor de TVA, va trebui sa obtii un certificat de atestare fiscal de la ANAF, conform teritoriului de care apartii. Acest certificat se obtine pe baza unei cereri si a urmatoarelor documente: documentul de achizitie auto din strainatate + documentul din care sa rezulte data primei inmatriculari auto.
Daca vrei sa treci masina direct pe numele tau, e necesar sa depui un dosar la Primarie cu urmatoarele documente:
Cauta o oferta buna de polita RCA. Fara aceasta nu vei putea inmatricula masina. Asigurarea trebuie sa fie valabila cel putin o luna de zile.
Urmatorul pas este sa achiti taxa pentru certificatul de inmatriculare auto. Poti sa faci acest lucru prin Internet Banking, virament bancar sau mandat postal catre un cont unic deschis de fiecare institutie a Prefectului. Sau cash la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului sau direct la DRPCIV.